За "Здравей, България" на Нова той уточни, че при него са идвали хора, които са му намеквали, че е хубаво да се решат "някои определени проблеми".

"Това беше само намек и не помня кой го отправи", заяви днес ексминистърът на културата

"Когато на подобни пратеници се обясни, че няма как да стане такова нещо, една власт би могла да се справи с този проблем", каза той, като допълни, че дори не помни дали става дума за точно този имот, нито пък може да се сети кой е бил човекът, който е направил намека.

Представител на инвеститор се срещнал с Петър Стоянович по времето, когато той беше министър в кабинета на Пламен Орешарски и му е предложил 100 000 лева, за да бъде съборена "Двойна къща", съобщи вчера bTV. Тогава министърът отказал, но не помни подробности от срещата.
„Подобни оферти винаги е имало и ще има. В момента, в който подобни сгради умират, умира нещо от нас, умира историята на България, на София”, заяви Петър Стоянович.

През почивните дни багер събори сградата на бул. „Васил Левски” преди живата верига от граждани да успее да го спре.

Министерството на културата няма право да спре събарянето на “Двойна къща“ в София, каза вчера зам.-министър проф. Боряна Христова.

„Двойна къща” е построена преди 110 години от архитект Георги Тодоров на така наречения рингов булевард в София, оформен след Освобождението и застроен с фамилните къщи на видни хора. Собственик на имота от няколко години е Кирил Киров, по-известен като Киро Японеца. Неговите планове са на това място да се изгради подземен паркинг.