Първа с плакат в защита на премиера пред Народното събрание застана Антония Стоянова, която сподели, че след като чула, че той подава оставка, решила, че това не е правилният ход, предаде БНР.
"Аз не подкрепям правителството, то има страшно много грешки и трябва да си плати, обаче да си плати, когато му дойде времето, т.е. когато има законни избори", обясни тя.
Стоянова била съгласна дори на предсрочни избори, но Бойко Борисов трябва да има втори мандат.

"Подкрепяме премиера за неговата достойна постъпка.
Не желая да ни остави в ръцете на ДПС и на БСП", каза друг от събралите се.
Те коментираха, че за четири години не може да се оправи напълно ситуацията в България и че кабинетът на Борисов не е направил малко за подобряване на състоянието в страната.
Протестиращи се преместиха по-късно пред Министерски съвет.
Има засилено полицейско присъствие в района.

В социалната мрежа Facebook бе създадена група "Протест в подкрепа на Бойко Борисов", която събра набързо над 3000 последователи. Създателите още не са уточнили къде и кога ще бъде протестът, но са убедени, че "ако правителството на Борисов напусне, само Бог може да спаси България". В групата има участници от цялата страна. Те призовават обаче бъдещият протест да премине "без качулки и камъни".

Малко по-късно при протестиращите дойде вицепремиерът Цветан Цветанов, който ги поздрави.
"През последните няколко дни се наблюдаваха справедливи искания на гражданите за високите сметки и възползване от партии и лица, които искат да дестабилизират държавата. Това, което днес направи премиерът, беше най-правилното за държавата. Най-важното в момента е да не се подаваме на провокации, да бъдем толерантни към всеки граждански протест, да не влизаме в пререкания и да няма насилие", заяви вътрешният министър под одобрителните възгласи на събралите си, които скандираха: „Искаме Бойко!”.

Вицепремиерът помоли да няма размирици, да не се лее кръв и да се уважава българската полиция, която иска да опази реда в страната, предаде Дарик. Той се възмути, че вчера, вместо да бъдат поднесени цветя по случай 140 години от обесването на Васил Левски, са били поднесени камъни към полицаите.
Цветанов съобщи, че само за два часа във Facebook са се събрали 12 000 души, които подкрепят правителството на Борисов, а от цялата страна валяли обаждания в подкрепа на кабинета.

Междувременно към защитниците на кабинета пред Народното събрание се присъединиха и недоволни от управлението.
Група млади хора настояваха, че решението на Борисов е логично и той трябва да си отиде: "Дошли сме да покажем, че има граждани, които са готови и могат да се включат в комисии, във власт. Оставката подадена - добро решение, но въпросът е след оставката какво ще правим? Че ни смазаха отвсякъде - това ли трябва да подкрепим? Че хората взимат по 400 лева заплати".

Протестите в страната ще продължат, въпреки оставката на правителството, заявиха по-рано организаторите им в София, Враца, Добрич, Кюстендил и Пазарджик, предаде БТА.
Според Янко Петров, един от инициаторите на протестите в София, излизането на този кабинет от управлението не е решение на проблемите на гражданите. Затова протестите ще продължат в неделя, като той не изключи възможността още тази вечер да има събрания на недоволни.

Вътрешният министър Цветан Цветанов коментира по-рано, че подставени лица са провокирали насилието по време на протестите и че полицията се е държала изключително добре с хората, дори униформените не са носили оръжие.
На въпрос като са знаели кои са внедрените хора, защо не са успели да предотвратят ексцесиите, Цветанов отговори, че задържаните след вандалските прояви са 25 души, голяма част от тях са криминално проявени.