Делото ще е за клевета и за злоупотреба и манипулиране на мнение на официални органи, съобщи председателят на БСП Корнелия Нинова. Според Нинова Атанасова е била информирана с писмо от главния прокурор, че няма извършени престъпления, че има извършени проверки, и въпреки това продължи да клевети и да лъже в публичното пространство, коментира Нинова. 

„На своето заседание, ИБ на БСП обсъди атаката срещу председателя на партията и хвърлените в публичното пространство лъжи и манипулации”, каза Атанас Зафиров. 

Той добави, че  социалистите са дали  оценка, че става дума за тежка политическа атака срещу ръководителя на най-голямата опозиционна партия в България.

Зафиров визира атаката на управляващите срещу Нинова за сделката за "Техноимпекс". Преди две седмици от ГЕРБ цитираха писмо от главния прокурор Сотир Цацаров и посочиха, че не са подавани сигнали и не са извършвани проверки по приватизацията на "Техноимпекс". В отговор Корнелия Нинова ги обвини в лъжа и показа документи за подаден сигнал и извършени проверки на приватизацията на дружеството. Главният прокурор Сотир Цацаров бе миналата седмица в НС и заяви пред депутатите, че нарушения по тази сделка няма. 

Зафиров добави, че тази атака се базира на използване на силови структури, в лицето на ДАНС, и манипулиране на становището на главната прокуратура, в което ясно е казано, че няма данни за престъпление.

„ИБ на БСП заяви своята категорична подкрепа към Нинова и намерението партията да не се отклонява от своя опозиционен път- както в Народното събрание, така и в обществото”, категоричен бе Атанас Зафиров.