Това се казва в позиция на КРИБ. 

"Най-голямото сдружение на бизнеса в страната не може да позволи да бъде изгубен за енергетиката един от най-големите експерти в тази област и човекът, който винаги е бил наш съмишленик в борбата срещу схемите и далаверите в отрасъла, концентриращ огромни интереси. Да, имаме различия, но през последните години г-н Добрев има значителен принос в запазването на баланса „държава-бизнес-общество“, се казва в позицията. 

"Председателят на енергийната комисия в Народно събрание е инициатор и гарант за осъществяването на основни реформи в сектор „Енергетика“ при запазването на интересите на всички участници на пазара. Категорично не сме съгласни заради недоказани твърдения да се лишим от доказан специалист, който не само има знанията и уменията, но нееднократно е демонстрирал и смелостта си заедно да преведем енергийния сектор през новото европейско законодателство" заявяват още от управителния съвет на КРИБ. 

Дир.бг припомня, че депутатът от ГЕРБ Делян Добрев подаде оставка след като бе обвинен от депутатката от БСП Елена Йончева в шуробаджанащина, кадруване и отклоняване на средства към негови близки в Община Хасково.