Лидерите на Европейския съюз ще започнат вътрешни приготовления за търговските преговори по Брекзит, когато се съберат за срещата на върха на ЕС през следващата седмица, според проекторезолюция, получена от Франс прес, цитирана от Агенция "Фокус".

Въпреки че решиха, че няма достатъчно прогрес за преминаването на следващ етап от официалните преговори за Брекзит по бъдещите отношения, най-рано до декември, лидерите ще поискат от главния преговарящ Мишел Барние и министрите „да започнат вътрешни приготовления за разговорите“ по този въпрос.

Министърът на финансите на Франция Бруно льо Майр заяви, че Великобритания трябва да приеме последствията от решението си да напусне Европейския съюз, предаде Франс прес.

Тези коментари дойдоха след като разговорите между Лондон и Брюксел за бъдещето на отношенията между двете страни и оставането на Обединеното кралство в единния пазар, стигнаха до задънена улица.

„Те няма да могат да се ползват от привилегиите на членството в ЕС без да са членове на съюза“, каза френският министър в кулоарите на ежегодната среща на Световната банка и Международния валутен фонд във Вашингтон.