Мисълта за предстоящото лято ни кара да се отпуснем и за момент да забравим за неприятните болести, с които сме се борили цяла зима.За съжаление обаче като всеки сезон, то така и най-хубавият от тях крие множество опасности както за нашето здраве, то така и за здравето на най-ценното ни- децата!

За съжаление има вируси които се активизират при високи температури и много бързо поразяват малчовците по време на иначе така безгрижното им лято. Най-често срещаните са стомашните вируси. Симптомите обикновено са повишена температура, повръщане и диария. Като неприятно допълнение не бива да забравяме и „зимните“ познайници хрема, кашлица и ангина, които са активни през цялата година. Летните вируси са също толкова опасни и неприятни както и зимните и в никакъв случай не бива да се пренебрегват. При децата до 5 годишна възраст често се налага болнично лечение поради обезводняването, което налага поставяне на системи. Излишно е да се споменава колко стресиращо е това за едно малко дете.

Най-често сме изложени на риск от такъв тип вируси в летните курорти, където има много хора както и басейни със съмнителна хигиена. За съжаление и нашето Черноморие не се слави с отлично качество на водата, а всички знаем, че децата обичат да прекарват време във водни игри, което ги прави още по-уязвими.

При вирусни гастроентерити антибиотиците не са ефикасни и не следва да се използват. Пробиотиците намаляват чревните инфекции, отделяйки киселини, които поддържат нормалния pH баланс на стомаха. Освен това, те отделят естествени антибиотици с имуностимулиращо действие.

ПРОВИОТИК® е най-новият щам на уникалната бактерия лактобацилус  булгарикус  (lactobacillus bulgaricus). От 300 познати щама на лактобацилус  булгарикус , само ПРОВИОТИК® се извлича директно от кокичета в Стара планина. Останалите щамове най-често се срещат в традиционното българско кисело мляко. Ето защо ПРОВИОТИК® е единственият щам на лактобацилус булгарикус с изцяло растителен произход, не само извлечен от растение, но и отгледан в растителна среда

ПРОВИОТИК®  Сашета за Деца съдържа 2.5 милиарда добри бактерии, които безупречно предпазват децата над 6 месечна възраст от заобикалящите ги вируси и инфекции. Не съдържа никакви алергени и е 100% натурален. Удобната опаковка позволява лесно приложение. Едно саше на ден се разтваря във вода или сок. Няма вкус или мирис, който да дразни детето.


За повече информация посетете сайта www.proviotic.bg!