През нощта на 29 юни младежът беше приет в Клиниката по неврохирургия в кома с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота.
Тогава от полицията съобщиха, че час по-рано Борис и брат му са били в заведение в Студентски град и при излизането си били нападнати на паркинга и пребити.
Има данни, че малко преди това те влезли в конфликт с други младежи заради момиче. Братът, който е с по-леки наранявания, обаче заявил, че нападателите са били непознати. Те са избягали след боя. Най-вероятно Борис е ударил фатално главата си, падайки на земята.
След инцидента от МВР заявиха, че няма задържани за побоя.

На 5 декември 2008 година 20-годишният студент по медицина Стоян Балтов беше пребит до смърт пред дискотека “Амнезия“ в Студентския град. Делото срещу тримата подсъдими все още не е приключило дори на първа инстанция. Миналата година един от свидетелите заяви пред съда, че побоите са нещо нормално и не впечатлявали жителите на Студентски град.

На 1 март тази година пък 19-годишният студент Марио Данчев намери смъртта си, след като двамата с брат му близнак нападнали техен колега в стаята им в едно от общежитията. Съквартирантът им Илко, който наръгал с нож Марио, беше освободен.

След този случай започнаха масови проверки по общежитията и режимът беше затегнат, въведен бе дори вечерен час.
Преди дни пък стана ясно, че закриват една от най-посещаваните дискотеки в района.