Министър Радев: Имало е натиск върху бития шофьор

stat
12:24  |  14 март 2018 | Общество / Редактор Лилия Чалева /  
Лошото е, че след първото обяснение битият шофьор започва да казва други неща Лошото е, че след първото обяснение битият шофьор започва да казва други неща
Сн.: БНТ

Вероятно е имало натиск върху пострадалия при пререканието на бул. „България“ да подпише протокол, че е виновен.
Лошото е, че този, който е пострадал, започва да обяснява други работи. Вероятно е имало натиск. Това пред журналисти в Народното събрание министърът на вътрешните работи Валентин Радев по повод побоя над шофьор след катастрофа на столичен булевард вчера.

По-рано БНР съобщи за четирима задържани за побой над шофьор в квартал "Бояна". По-късно от МВР съобщиха лаконично за петима задържани за спречкване на пътя на бул. "България". По случая е образувано досъдебно производство по чл. 325 от НК, работи се по изясняване на обстоятелствата.

"На повърхността всичко е ясно. Едни лоши господа пребиват добър гражданин, който си кара колата, карат го да подпише протокол, че той е виновен - безобразие“, ядоса се министър Радев.

"Пострадалият е притиснат, наша задача е да направим така, че да удостовери истината“, заяви той.

"Не си е сменил показанията, но след първото обяснение започва да казва друго", уточни министърът.

Всички задържани са криминално проявени, "известни са ни“, заяви Валентин Радев.

Единият от нападателите, известният на МВР Атанас Георгиев по прякор Гаргата, се е почувствал зле и е настанен в МВР болница, съобщи БНР. Георгиев беше арестуван и преди дни заради подозрения за участие в изнасилване. По-късно той беше освободен. Преди години пък бе задържан за трафик на жени с цел сексуална експлоатация в Италия.






Последно в Общество


Психолог: Поне седмица се адаптираме след часовата смяна

Хората, които страдат от безсъние и които са по-изнервени и тревожни, по-трудно се адаптират към преминаването към лятно или зимно часово време