Рецидивидист с десетки висящи дела уби от бой дядо Никола

stat
09:28  |  9 август 2017 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
Биячът е задържан и е обвинен за убийство Биячът е задържан и е обвинен за убийство
Сн.: Shutterstock

36-годишният мъж, който преби до смърт 88-годишния Никола Атанасов в село Владая, е рецидивист с десетки висящи дела и 53 криминални регистрации.
Побоят станал в понеделник вечерта около 22 часа.

Възрастният мъж, който имал апартамент на столичния бул. "Черни връх", през лятото живеел във вилата си във Владая. От известно време при него пребивавали и 36-годишният Симеон Димитров с година по-голямата си приятелка Снежана, пише в. "Телеграф".

Димитров, който е рецидивист с 53 висящи дела, бил известен с буйния си нрав и нестихващите скандали с приятелката си. Във фаталната вечер между двамата отново избухнал скандал, по време на който 36-годишният мъж се нахвърлил с юмруци върху Снежана.

Писъците на жената събудили дядо Никола, който се опитал да я защити. Това обаче предизвикало още по-голяма агресия от Симеон, който пребил жестоко пенсионера.

37-годишната Снежана успяла да се обади на телефон 112 и след минути пристигнали екипи на Спешна помощ и МВР.

Никола Атанасов бил закаран в „Пирогов”, където лекарите установили, че вследствие на побоя има тежка фрактура на черепа. Около 2 часа след полунощ, въпреки усилията на медиците, пенсионерът издъхнал.

Симеон Димитров е арестуван. Справка в масива на МВР показала, че той е с 53 криминални регистрации и куп висящи дела за всякакви престъпления. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на прокуратурата.Последно в Общество


Брекзит премина първото стъпало. Какво следва?

Лидерите на 27-те страни членки днес направиха ранен коледен подарък на британския премиер Тереза Мей.