Нападателите са пресрещнали 52-годишния Коев пред заведение, където той пиел кафето си. Пребили са го с метални тръби. Коев е с травми по черепа и тялото. Той е настанен за лечение с в тежко състояние в Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив.

След като е опериран, ситуацията е овладяна и животът му е вън от опасност. Коев е успял да разкаже пред криминалистите, че е бил нападнат в гръб и че не е разпознал биячите.

Фирмата на пострадалия е популярна най-вече в строителството на жилищни и обществени сгради, тя има сертификат и за изграждане на пътища.

През 2007 г., в края на мандата на пловдивския кмет д-р Иван Чомаков, компанията получи с конкурс общински парцел от 12 дка в жилищен район "Тракия". Инвеститорът взе терена без заплащане, а условието бе да построи голям жилищен комплекс и да предостави на общината 17 процента от застроената площ. Заради кризата, проектът бе замразен, а впоследствие договорът бе разтрогнат.

През 2009 година фирма "Коев" спечели конкурса за изграждането на новия терминал на Летище Пловдив с оферта за 11 млн. лева. Бизнесменът е участвал в конкурси за строителство на лаборатория, за казино с магазини в Свиленград и за сграда до Централна поща в Пловдив. Един от проектите му е за хотел и жилищен комплекс до стадион "Лаута".