Това написа в профила си във Фейсбук Иво Никодимов, който през деня беше нападнат от неизвестни мъже в Борисовата градина в София.

Десетки негови приятели, колеги и журналисти от други медии изказваха през целия ден подкрепата си за Иво.

Журналистът от БНТ Иво Никодимов бе пребит в района на Орлов мост в София днес.

Малко след 15 ч. водещият на сутрешния блок на БНТ - "Денят започва" е  нападнат от трима мъже в Борисовата градина, които са го пребили. След това биячите са избягали.

Журналистът, който не е чул заплахи или предупреждения, сам се е придвижил до сградата на телевизията, като главата му е била окървавена. Първо Никодимов е прегледан от лекарски екип в БНТ, а след това е транспортиран във ВМА с наранявания по лицето.

Състоянието Иво Никодимов е напълно стабилно, казаха от Военномедицинска академия.

Има травми по лицето, които са в следствие на нанесения побой, които бих определил като животонезастрашаващи. Но той ще бъде приет в болницата за наблюдение, извършени са и сега се извършват високоспециализирани изследвания като скенер, за да се види дали няма увреждания на главния мозък, въпреки че няма никаква неврологична симпоматика - той ще бъде приет за наблюдение, каза проф. Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА.

Благодаря на колегите журналисти, които изказаха подкрепа към нас след нападението срещу Иво Никодимов. Благодаря и на служителите на МВР, които се отзоваха и реагираха бързо, каза директорът на Дирекция "Информация" в БНТ Даниел Чипев.

В БНТ сме възмутени от това брутално посегателство срещу граждани. Когато то е и срещу журналист, приемаме това като посегателство срещу свободата на словото. Той не ми е споделял да е бил заплашван, каза още Чипев.

Убедени сме, че нападателите над Иво Никодимов, както и над други граждани, ще бъдат открити и наказани, допълни още той.

Вчера около 17 часа нотариус Валентина Механджийска и 34-годишната й дъщеря бяха нападнати и бити от двама мъже с качулки на столичния бул. "Драган Цанков". Двете жени получиха травми в областта на лицето и са настанени за лечение в столичната УМБАЛ "Света Анна".

По ирония на съдбата точно Иво Никодимов много активно коментираше побоя над нотариус Валентина Механджийска. Той дори сподели в предаването си, че я познавал лично.