Това заяви пред Нова телевизия бабата на 17-годишния дванайсетокласник от Селскостопанската гимназия в Садово Атанас Георгиев, който бе задържан и обвинен за нападение и побой с дървен кол над учителя си по английски език.

В поведението й не личеше никакво критично отношение към постъпката на внука й. В ромската махала на Садово и други защитават Атанас, но не могат да обяснят как учителя "се е заяждал" с него.

Бабата каза, че още не е говорила с внука си, който е в ареста за 72 часа. На свиждане били само майка му и баща му. Те чакат да видят дали Атанас ще бъде пуснат.

"Натопиха ме, не съм бил учителя", каза Васко, съученик на Атанас, който също е бил задържан в полицията, но после е освободен. Той разказа, че е видял Атанас да взема кол и да влиза в училището. Помислил, че ще бие някой друг ученик, но после видял, че е ударил преподавателя Антон Велков. Не го спрял.

"И миналата година имаха конфликт", твърди Васил, но не каза какво точно се е случило и от какво е провокирано напрежението. Според него "Наско не е такова момче, каквото го представят".

"Учителят може да е добър за момичетата, но за момчетата - не е", заяви Васко, но не обясни от какво точно е недоволен.

Вероятно той ще остане свидетел по делото за побоя. Разпитите продължават.