Това обяви в първото си изявление след побоя на 1 юли в „Шейново” акушер-гинекологът д-р Албена Гагова пред bYV.

На 1 юли д-р Албена Гагова от столичната болница "Шейново" беше пребита от мъж, който току-що е станал баща. Обвинен е Владимир Стоянов, известен още като Владо Плацентата. Той е настоявал на всяка цена да получи плацентата на новоредоното, но не е имал нужните документи, за да получи биологичния продукт.

Съдът го остави в ареста заради демонстрираната бруталност След побоя лекарката е с комоцио, счупен нос и разкъсана устна.

Д-р Гагова сподели още, че е много развълнувана и благодарна за подкрепата, която е получила от колегите си от „Шейново”, от лекари от цялата страна и не на последно място – от нейните пациенти, които също излязоха на протест срещу бруталното насилие.

„Този човек го видях за първи път този ден, не мога да разбера каква беше тази маниакална привързаност към тази плацента. Не очаквах такова развитие на нещата”, сподели още лекарката. Физически тя се чувства по-добре. Вече може да диша спокойно, да чувства вкуса на нещата и най-вече да спи.

Д-р Гагова благодари на колегите си от болница "Царица Йоане" (ИСУЛ), които са се погрижили за нея след инцидента. Тя се надява да се върне на работа в болница „Шейново”.

На въпроса каква присъда иска за Владимир Стоянов тя каза, че присъдата не е в нейните компетенции и се надява съдът да си свърши работата.