Малко след 15 ч. водещият на сутрешния блок на БНТ - "Денят започва" е  нападнат от трима мъже в Борисовата градина, които са го пребили. След това биячите са избягали.

Журналистът, който не е чул заплахи или предупреждения, сам се е придвижил до сградата на телевизията, като главата му е била окървавена. Първо Никодимов е прегледан от лекарски екип в БНТ, а след това е транспортиран във ВМА с наранявания по лицето. Лекарите му правят изследвания и ще бъде настанен в Клиниката по лицево-челюстна хирургия, съобщиха от болницата.

Самият Никодимов коментира пред вестник "24 часа":

"Както се казва, нямам опасност за живота".

Пред БНР той допълни:

"Добре съм, сега ще ми правят скенер. Според мен бяха хулигани".

Не са известни извършителите и мотивите за бруталната атака. От МВР съобщиха, че екипи на Столичната дирекция на полицията работят по случая.

"Ние, в БНТ, сме възмутени от агресията срещу граждани и осъждаме нападението. Надяваме се, че извършителите на нападенията над журналист, както и на други граждани, ще бъдат открити и наказани. Благодарим на екипа на ВМА и служителите на полицията за своевременната реакция.", обявиха от националната телевизия.

Иво Никодимов работи в БНТ от 1987 г. Той е носител на наградата „Златно перо“ на Съюза на българските журналисти (СБЖ) и на голямата награда на телевизионните отличия за журналистика „Свети Влас“.

Вчера около 17 часа нотариус Валентина Механджийска и 34-годишната й дъщеря бяха нападнати и бити от двама мъже с качулки на столичния бул. "Драган Цанков". Двете жени получиха травми в областта на лицето и са настанени за лечение в столичната УМБАЛ "Света Анна".

АНКЕТА: Как ще реагирате, ако сте свидетел на побой?