Това заяви пред медиите наблюдаващият прокурор по делото Николай Христов, цитиран от БТА.

41-годишната акушерка е подсъдима за опит за убийство на 4-дневната Никол. На 17-и срещу 18 април 2015 г. през нощта Емилия Ковачева преби с юмруци и шише и души новороденото момиченце, защото плачело повече от другите новородени в отделението и я изнервяло. Боят бе записан от видеокамерите в неонатологията на "Софиямед", а животът на Никол бе спасен от лекарите в друга столична болница.

Днес в съда беше изслушана петорна техническа експертиза, потвърждаваща автентичността на записите от камерата в отделението на болницата.

Прокурор Христов е категоричен, че записите, които показват как Ковачева нанася удари на бебето, не са подправени. По думите му направените експертизи сочат, че изображенията на видеото са истински и достоверни, и няма наслагвани кадри. Той допълни, че антропологичната експертиза по делото все още не е готова.

Адвокатът на Ковачева Владислав Янев обаче заяви, че има съмнения за манипулация на доказателствата, защото прокуратурата не е иззела оригиналните записи от болницата, като е унищожен и компютърът, който ги е правил. Той каза също, че разпитите на двама от ключовите свидетели са били фалшифицирани.

"Не е спазен законът за автентичност за събиране на доказателствата", каза още Янев.