Сигналът за първия пътен инцидент е подаден малко след 13.00 часа днес, съобщиха от пловдивската полиция.

В участъка между селата Труд и Граф Игнатиево са се ударили 4 автомобила. Веднага са изпратени екипи на полицията, Спешна медицинска помощ и пожарната.

"Получихме сигнал за затиснати хора. Със специална техника се режат и разпъват автомобилите, които са се сблъскали при катастрофата, за да се освободят хората”, съобщи пред "Фокус" говорителят на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" инспектор Цвятко Дешев.

Ранените са откарани в болница.

Двамата загинали са шофьорът на "Нисан Примера" с пернишка регистрация и неговият спътник, съобщи БНР. Те са 54-годишен мъж и 27-годишният му син. Движели се в посока Пловдив, когато автомобилът им навлязъл в насрещното движение и ударил странично бус "Фиат", натоварен с тон и половина желязо.

След удара „Нисан”-ът се завъртял и понесъл тежък удар от микробус "Мерцедес", който пътувал след товарния автомобил. Четвъртата кола в катастрофата е БМВ, чийто водач опитал да избегне удара, но паднал в канавката, предаде БГНЕС.

Вижте снимки >>

Има и двама ранени, които са се возили в буса „Мерцедес”. Те са откарани в болница.

Заради катастрофата движението в участъка бе спряно за часове и шофьорите минаваха по обходен път.

Автомобилите вече са вдигнати от местопроизшествието. 

Млад мъж загина и край Габрово

Час и половина по-рано преди катастрофата в Пловдивско в МВР е получено съобщение и за тежка катастрофа, станала на пътя Велико Търново-Габрово в района на село Донино. По първоначални данни, инцидентът е възникнал, след като водачът „Фолксваген Венто“ – 20-годишен мъж от Дряново, предприел маневра „изпреварване“ на завиващия наляво лека автомобил „Митсубиши“ и го ударил.

Водачът на втората кола - 33-годишен мъж от Габрово, е транспортиран в МБАЛ-Габрово, където по-късно е починал.

Шофьорът на „Фолксваген“-а е тестван за алкохол – техническото средство е отчело нулев резултат.

От началото на годината на пътя са загинали около 450 души, показва статистиката на МВР.