Информацията е на МВР. В София са регистрирани 62 леки и 4 тежки катастрофи. Четирима души са пострадали.

Подробности за две от най-тежките катастрофи в катастрофи в неделя, предаде предаде агенция "Фокус". Те са станали почти едновременно, около 2.30 ч, на пътя Петрич - Сандански и в Пловдив.

Край с. Кърналово на пътя Петрич-Сандански
, 76-годишен мъж от с. Скрът загина на място, след като бе блъснат от автомобил „Сузуки Витара”. Човекът е пресичал пътя непосредствено срещу зеленчуковата борса при малкото населено място.

25-годишният водач от Петрич е карал с несъобразена скорост. При проба не е установено наличие на алкохол в кръвта му.

Мъж на 20 години от Пловдив почина след катастрофа на бул. „Найчо Цанов” в града. Сигналът за нея е подаден на 28 август в 2.30 часа. Лек автомобил „Ауди” е излязъл вляво извън пътя, блъснал се в бордюр и се преобърнал.

В болница е транспортиран шофьорът на колата, който въпреки усилията на лекарите е починал. Прегледан и освободен за домашно лечение е 21-годишен пътник, също от Пловдив.

Събраните данни подсказват, че произшествието е настъпило поради движение с несъобразена скорост и загуба на контрол над автомобила.

Големи задръствания се образуваха вчера по пътя Асеновград-Смолян, в района на 44 км от автомагистрала „Хемус" и на бул. „Ботевградско шосе" на входа на София, съобщи също "Фокус". Трафикът по граничните пунктове на страната бе интензивен.