Мощната експлозия, при която по чудо няма жертви и ранени, избухна около 18.15 ч. Отломки от по 200-300 килограма от цистерната се разхвърчаха в радиус на 500 метра и изпотрошиха прозорци, коли и жилището на младо семейство с малко дете.

Бензиностанция "Арена", както и залепената до нея метанстанция, са собственост на бизнесмена Иван Тобиев, известен още като Ото Мото, пише пловдивският вестник "Марица". Метанстанцията била регистрирана, но след процедурата по узаконяване в нея били поставени още 6 бутилки по 1000 литра, които не са узаконени.
Именно една от тях, с вместимост 1000 литра, е избухнала снощи. Тя не е минала през задължителните тестове в Държавната агенция за метрологичен и технически контрол.

Жителите на квартала са в шок и настояват за арести на виновните. Вече е образувано досъдебно производство, а на мястото след инцидента бе и районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова, съобщи Дарик радио. Тепърва ще се изчисляват щетите.

От Областната дирекция на МВР в Пловдив съобщиха, че за 24 часа в ареста са задържани 37-годишният Иван Тобиев и отговорникът на обекта - 34-годишен мъж.

Взривната вълна изпотроши
стъклата на хирургическия блок на УМБАЛ "Свети Георги". Стъкла на апартаментите на съседната улица "Бряст", близкото училище и леките коли също са изпотрошени.

Последна актуализация в 11.15 ч.