Това заяви директорът на Областната дирекция на МВР в града под тепетата старши комисар Атанас Илков, цитиран от Plovdiv24.bg.

Трупът на 42-годишния бизнесмен, който има соларно студио в центъра на Пловдив, бе открит около 9 часа от случайни минувачи на алея в парка "Лаута". Данаил Божилов разхождал там всяка сутрин кучето си. Макар че в парка има 22 камери за видеонаблюдение, по алеята, където убитият е разхождал домашния си любимец - такива не са поставени. Все пак криминалистите преглеждат записите.

"Изстрелът е бил изключително точен и е насочен в областта на гърдите. Жената на убития вече е разпитана, а версиите варират от неуредени финансови взаимоотношения, свързани с бизнеса му, до лични мотиви. 42-годишният Данаил Божилов от около 10 години е живеел в Пловдив", обясни още Илков.

Бизнесменът е родом от Дупница, но рано е излязъл от родния си град. Той е завършил спортното училище на ЦСКА в София с профил "Академично гребане". В града под тепетата Данаил живеел на семейни начала с приятелката си Мая. Двамата имат момиченце Виктория.

Все още не е известно с какво оръжие убиецът е прострелял веднъж в сърдечната област Божилов. Районът, където бе открито тялото, все още е отцепен, а полицаи с кучета обхождат терена.

Разследването продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Пловдив.