Това заяви пред bTV братът му - Явор Семерджиев.

Трупът на младия мъж беше открит вечерта на 4 октомври от хора, разхождащи се в подножието на Младежкия хълм (Джендем тепе). Момчил бе в неизвестност от нощта на 18 срещу 19 септември и бе обявен за общодържавно издирване. За последно той е бил видян на съседното тепе - Бунарджика, а след това се обадил на брат си, че няма ключове. Оттогава нямаше и следа от него.

Явор Семерджиев посочи, че семейството му няма желание да говори отново пред медиите, тъй като няма какво да добави по случая и напълно вярва в действията на полицията.

На въпрос как би обяснил поведението на брат си, който внезапно решава в 2 ч. сутринта да се катери по отвесните скали на Джендем тепе, Явор отвърна, че след завръщането си от САЩ Момчил имал проблем с часовата разлика и не можел да спи, освен това обичал да се разхожда и да наблюдава града отвисоко.

По тази причина близките на младежа са склонни приемат основната версия на разследващите, че 20-годишният студент е паднал от скалите, след като отишъл сам да се поразходи.

Вчера говорителят на Районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев бе категоричен, че по тялото на младежа няма следи от насилие. При огледа на тялото е установено, че двата крака на Момчил са счупени. Студентът е паднал от около 30 метра височина, като тялото му е открито под голямата скала с надпис "ВМРО".

Според лекарите той е издъхнал за минути след полет от 30 м височина.

Предстои тройна съдебно-медицинска експертиза да установи точните причини за смъртта на Момчил, както и дали той е употребил алкохол или наркотици в нощта на 18 срещу 19 септември.