46-годишният мъж се е занимавал с бизнес след края на кариерата си, а причините за фаталното му решение засега не са известни, съобщиха пловдивските сайтове "Марица" и "Трафик Нюз".

В събота Лулчев трябвало да бъде с ветераните на "Локомотив" на турнир в Устина. Изненадващо обаче той отказал в последния момент. Според негови близки, бизнесът му вървял добре, а той не се е оплаквал от финансови затруднения.

Стефан Лулчев е роден на 27 април 1971 г. Той е бронзов медалист с черно-белите и шампион и носител на Купата с ЦСКА през 1997 г. Точно преди 20 години на 28 май 1997 г. той отбелязва едно от попаденията за 3:1 във финалния мач за Купата на България срещу "Левски".

След ЦСКА, Лулчев играе за кратко в "Марек", а след това слага край на активната си кариера и става част от ветеранския отбор на "Локомотив Пловдив".

Ръководството на ЦСКА, както и всички служители на клуба, изказват своите съболезнования на близките и роднините на Стефан Лулчев.

Това е второ самоубийство на бивш футболист от родния елит в последните дни. Преди два дни в Швейцария край на живота си сложи бившият чешки бранител на "Левски" Давид Бистрон. 34-годишният мъж се е обесил.