Родители на ученици обвиниха преподавателите и започнаха подписка със 180 подписа с искане за тяхното отстраняване, както и на директора на ОУ "Захари Стоянов" в пловдивския кв. "Коматево" Елена Щерева. Агенцията за закрила на детето също се е самосезирала след постъпването на три сигнала, но те са за пропуски в образователния процес.

Друга част от родителите обаче защитават учителите, те самите също отричат категорично обвиненията.

Според момичета учителят по физическо възпитание Здравко Караджов често отправял нецензурни думи и шеги с еротичен подтекст към тях, а техни съученички били опипвани по краката и дупетата, предаде bTV.

Другият обвинен е началният учител Ангел Теменугов, който посягал на по-буйните деца - дори имало случаи, когато удрял главите на четвъртокласници в стената.

Чувала съм реплика от страна на г-н Караджов „дай да бръкна да видя”, когато момичето било неразположено и искало да не играе в час. Само съм чувала. Моят син е ученик под опеката на г-на и нееднократно е гонен от часовете и се е връщал разплакан. Говорила съм, реплика му беше – "ще му е гадно месец, два и ще свикне",  разказа една от майките - Боряна Иванова, пред БНТ.

Друга майка каза, че дъщеря й два пъти й казвала, че той я е удрял по дупето, но смятала, че това било част от играта и нямало нищо лошо.

Ученичка от шести клас пък разказа, че учителят влизал в съблекалнята и ги опипвал, след което отричал.

Караджов, който работи в училището над 25 години, обаче заяви, че е много обиден от обвиненията и смята, че се търси смяна на ръководството на заведението.

"Искат смяна на ръководството и използват някои колеги, но с мен и Теменугов вече чашата преля. Долна манипулация от майките, нещата са изопачени. Бащата на детето не знаеше нищо по случая. Въпросното момиче и сестра му, заедно с майката и бащата, съм ги водил на състезания, нямал съм никакви проблеми”, заяви той и се закани да търси правата си в съда.

Съпругата му Живка Караджова пък разказа, че са замръзнали, когато са разбрали, дъщеря им била с тях и направо не знаели какво да кажат.

Бащата на въпросната шестокласничка - Емил Манчев, призна, че дъщеря му не е споделяла за сексуален тормоз от страна на учителя по физическо.

Според някои родители пък Караджов е един от любимите преподаватели на децата.

Тази сутрин бях в шок като го чух, Аз съм възпитаничка на това училище и моят син учи тук. Г-н Караджов е един от най-сърцатите и всички деца чакат с нетърпение неговите часове”, заяви една от тях - Гергана Георчева.

Обвиненият във физическо малтретиране учител пък заяви, че срещу него имало само сигнал от преди 10 години, че бил ударил шамар на някакво дете.

От ръководството на училището също заявиха, че репутацията на обвинените учители е безупречна. Директорът Елена Щерева подчерта, че те са с дългогодишен стаж и никога не са постъпвали жалби срещу тях. Според нея трябва да се намери истината.

Някои определени ученици отиват вкъщи и онлайн разказват на родителите и те го приемат за чиста монета. И изведнъж започват да събират подписи. Вие как ще го приемете това? Според мен е неправдоподобно, нали така?”, коментира Щерева пред bTV.

Резултатът от проверката в училището трябва да приключи до две седмици.