По този начин тя изрази своето недоволство срещу неприемането на забраната за носене на бурки в града под тепетата, съобщиха Plovdiv24 и Топ новини.

"Абсурдно е да се носи такова облекло на публични места. От охраната на Общинския съвет никой не ме спря, независимо че лицето ми беше скрито, никой не ми поиска документ за самоличност", коментира Гьошева.

Тя е категорична, че в Общинския съвет на Пазарджик например не биха я допуснали в залата и биха я глобили, след като в града беше въведена забрана.

"Това облекло не е характерно за исляма, който ние познаваме. То е характерно за радикалния ислям, което се носи от хора, привърженици на политическо течение. В България няма мюсюлмани, които носят такова облекло", каза още общинската съветничка.

На 17 май Пловдивският общински съвет отхвърли предложението за промени в Наредбата за обществения ред, с които се забранява носенето на бурки и никаби. Предложението на вносителя Александър Сиди от Патриотичния фронт получи подкрепа само от 15 общински съветници. Други 12 гласуваха "против", а 21 се въздържаха. Сред въздържалите се бяха и съветниците от ГЕРБ.

От ВМРО обявиха, че ще внесат отново за гласуване предложението за забрана на бурките.

Седмица преди това, с 13 гласа "за", депутатите от ГЕРБ, БСП, Реформаторския блок и Патриотичния фронт в регионалната комисия на НС единодушно подкрепиха проектозакона за носенето на облекло, прикриващо или скриващо лицето.