Инцидентът станал на 25 август 2016 г., когато мъжът преминавал през подлеза под надлез "Родопи" в града под тепетата, съобщи "Марица".

Тъй като бил валял дъжд, подлезът бил в кал и тиня, липсвало осветление и разместените плочки не се виждали. Мъжът се подхлъзнал и паднал. Кракът му се извил неестествено на една страна и човекът се обадил по телефона на сина си да му помогне. Той закарал баща си в Университетска болница „Св. Георги”, където пострадалият бил опериран и му били поставени пластина и 7 болта.

Към датата на завеждането на исковата молба, 6 от тях още не били премахнати и на човека му предстояли още операции. Интересно е, че месец преди инцидента пловдивчанинът изпратил сигнал до Община Пловдив, че подлезът не е осветен, но никой не реагирал.

От Община Пловдив обясниха пред районните магистрати, че мъжът също има вина за падането, защото не се придвижвал внимателно през подлеза, който излиза на ул. "Стоян Михайловски". Представителите на местната администрация обаче не успели да представят доказателства за това, а и съдебномедицинските експертизи показват, че травмите най-вероятно са получени именно по начина, който описва пострадалият пловдивчанин.

Така съдът реши, че Община Пловдив трябва да покрие разходите на пострадалия за лечение от 1024,82 лв. и 14 000 лв. за неимуществените вреди като рязко влошения начин на живот след падането.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд. Проверка на подлеза пък показа, че плочките още са разкривени и надигнати, а преминаващи разказаха, че при порои в съоръжението се събира вода с човешки ръст.