След като от прокуратурата съобщиха, че са повдигнали обвинения на задържания за убийство 48-годишен Иван Димитров, който е лекар рентгенолог, много хора заявиха подкрепа за него в социалните мрежи.

Събралите се тази сутрин граждани, приятели и познати на обвинения доктор, заявиха, че той е защитавал дома и семейството си и са необходими законодателни промени при такива случаи.

На 2 март, сутринта бе намерен трупа на Жоро Джевизов - Плъха, познат на полицията, върху капака на автомобил, паркиран в района на Областна администрация.

За деянието бе задържан Иван Димитров, който е неосъждан и не притежава разрешително за оръжие. Той бе задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Разследването е още в активна фаза, посочиха от Окръжна прокуратура - Пловдив. Предстои да се преценят предпоставките за внасяне на искане до съда за вземане спрямо него на мярка за неотклонение постоянно "Задържане под стража".

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен Димитров е лишаване от свобода от десет до двадесет години.