Това заяви на пресконференция в града под тепетата вдовицата на единия от загиналите Атанас Ламджиев - Корнелия Петкова, цитирана от "Пловдив 24" и "Трафик Нюз".

Жената допълни, че има съмнение, че и кръвната проба за алкохол на Трайков, който е син на известен пловдивски бизнесмен и транспортен бос, е била манипулирана, защото е била взета най-рано 90 минути след катастрофата, а според свидетел на инцидента 26-годишният Любомир е бил видимо пиян.

Катастрофата стана на 18 ноември м.г. на кръстовището на пловдивския бул. "Руски" и ул. "Ген. Данаил Николаев". 26-годишният Любомир помете с лекия си автомобил "Ауди А7" друга кола - "Пежо 405". На място загинаха 46-годишният шофьор на пежото Атанас Ламджиев и 44-годишната Виолета Стоянова. Двамата оставиха 4 деца сирачета.

8 дни по-късно в УМБАЛ "Св. Георги" почина 23-годишната Полина Караиванова, която е седяла на задната седалка на пежото-ковчег. Младата жена бе в мозъчна смърт след инцидента и нямаше шанс за живота й.

Преди дни Любомир Трайков бе признат за виновен за причиняване на смърт на повече от едно лице при управление на моторно превозно средство в пияно състояние и с превишена скорост. Той бе осъден на 6 години затвор от Окръжния съд в Пловдив, но заради съкратения процес, наказанието му бе намалено с една трета на 4 години "лишаване от свобода".

Пресконференцията на вдовицата на Атанас Ламджиев започна с минута мълчание в памет на жертвите от катастрофата. Корнелия Петков заяви, че дава този брифинг е единствено и само, за да се каже обективната истина.

По думите й, когато на 18 ноември отишла във Второ районно управление в Пловдив забелязала странни неща. Там тя чула твърдения, че се давали масово подкупи, а скоростта, с която Трайков е шофирал аудито си е била от порядъка на 150 -180 км/ч. В същия ден Корнелия разбрала и за това, че на Трайков не му е правен дрегер.

По думите на жената, вчера бащата на осъдения млад мъж й се обадил и я предупредил: „Внимавай какво говориш за сина ми”. Тя обаче му отвърнала, че нищо не може да я спре да каже истината.

"Нито към Любо Трайков, нито към баща му имам лоши чувства. Но няма да нося чужд кръст и искам цялата истина да излезе наяве. Няма да позволя Атанас да бъде изкаран убиец”, каза Петкова, визирайки изказване на адвокатите на Трайков в съда, че Ламджиев, който е шофирал пежото, също има вина за инцидента, защото е отнел предимството на аудито на сина на бизнесмена.

Делото за тежката катастрофа ще продължи в Пловдивския апелативен съд, тъй  като роднините на жертвите обжалват решението на окръжните магистрати.