По думите му, половината членове на Изпълнителната комисия на партията са подменени.

„Сега в нея влизат хора от типа на Йорданка Фандъкова, кмет на София, Димитър Николов, кмет на Бургас, Цецка Цачева, Румяна Бъчварова, Менда Стоянова и Томислав Дончев”, обясни Борисов. Според него това са хора с авторитет. „Това са хора, които ако седнат и мислят върху нещо и ми го предложат, аз се съобразявам с тях”, посочи премиерът.

След многократни отлагания, тази вечер премиерът най- сетне дойде в Пловдив, за да види с очите си новата спортна зала, пеещите фонтани и изгорялата сцена на Драматичния театър, която тепърва ще се ремонтира.

Пред залата го посрещна кметът на града Иван Тотев и сериозна група от активисти на ГЕРБ. След като арх. Тодор Абаджиев обясни параметрите и тънкостите около проектирането и изграждането на велосипедна писта,

Борисов обеща да доведе тук президента на Туркменистан, който бил голям любител на колоезденето и се гордеел с тяхната колоездачна зала. Борисов пожела да чуе и музиката на максимум, а след като тя гръмна, той направи гримаса, но остана доволен.

Истинският смисъл на посещението му, обаче, стана ясен след това, когато той три пъти повтори, че остава зад кандидатурата на Иван Тотев за кмет на града. "Зико ми е приятел, но кандидатът на ГЕРБ е Иван Тотев и аз стоя зад него", категоричен беше той.

Депутатът от ГЕРБ Здравко Димитров се оттегли от поста областен координатор на ГЕРБ в Пловдив и се кандидатира за кмет, а възможна подкрепа ще получи от Реформаторския блок.

Ситуацията в Пловдив стана ГЕРБ срещу ГЕРБ, а след като Борисов не дойде на поне четири предварително обявени събития, свързани с откриване на различни обекти, из града оживено се заговори, че поддържа Здравко Димитров. Категоричната му позиция тази вечер би трябвало да сложи край на интригата.

След като видя залата, премиерът посети и Пеещите фонтани, видя и залата на Драматичния театър. Само преди дни министърът на културата обяви начало на ремонта, за който са отделени над 3 500 000 лв.