Челен опит: Бизнес дама ремонтира улицата пред офиса си

stat
13:46  |  14 март 2018 | Общество / Автор Красимир Тодоров /  
Снимката не е от Пловдив, а от Бургас, но такива картинки има навсякъде в страната Снимката не е от Пловдив, а от Бургас, но такива картинки има навсякъде в страната
Сн.: Bulphoto

Улица „Генерал Скобелев“ в Пловдив, която се намира близо до Понеделник пазара е истинско предизвикателство за минаващите по нея.
 Трасето от години е осеяно в дълбоки ями, които могат да стреснат даже за любителите на офроуда, съобщи "Марица". Без да се надява на средства от обществените поръчки за ремонт на улици и булеварди, бизнес дамата Николинка Маркова е запретнала ръкави и вече се готви да придобие нова специалност - технически ръководител в пътното строителство.

На собственичката на фирма й омръзнало да слуша напразни обещания и се заела сама да спасява положението.

„Не ми е работа да оправям улицата, но положението вече е нетърпимо. Трошим колите си ежедневно. Освен това до офиса постоянно идват клиенти и ме е срам да ги посрещна на такава улица. Не говори добре за бизнеса и за средата, в която работим“, коментира Маркова.

Преди време поръчала няколко камиона с чакъл, с който запълнила най-големите ями до офиса си. Въпреки усилията обаче времето печели битката и всяка година кратерите стават по-дълбоки. Затова всяка година повтаря доставката, а сега се чуди дали да не намери и майстори за преподреждане на калдъръма.

Призовава и други пловдивчани, които живеят на подобни улици, да се организират в опълчение срещу дупките. Апелът явно вече е чут. Близо до офиса на Маркова има голямо пропадане на пътната настилка. Там неин събрат по съдба е обезопасил, като е поставил колче със сигнализираща лента. Ямата е толкова дълбока, че през нея се вижда канализацията. Възрастните хора, които са родени тук, вече не вярват, че ще доживеят заветния ремонт.
Последно в Общество


Психолог: Поне седмица се адаптираме след часовата смяна

Хората, които страдат от безсъние и които са по-изнервени и тревожни, по-трудно се адаптират към преминаването към лятно или зимно часово време