Сигналът за престъплението е подаден малко преди 19 часа. Обирът е извършен пред банков трезор, разположен в сградата на Областната администрация.

Според очевидци, трима маскирани мъже с палки дошли с джип и нападнали охранител, който е пренасял към автомобила чувал с пари, съобщи Дарик.

Няма сериозно пострадали при извършения въоръжен грабеж. Няма произведени изстрели. Един от охранителите е получил удар от извършителите и е закаран със Спешна помощ, съобщиха от Окръжната прокуратура.

"Пристигнал е инкасо автомобил, който е събирал парите от различни предприятия на територията на индустриалната зона. В инкасо автомобила е имало двама охранители. Те са нападнати от четири лица, едно от които е останало в лек автомобил - джип. Другите трима са слезли. Един от тях е бил въоръжен с огнестрелно оръжие, а останалите двама - със сгъваеми палки”, заяви говорителят на Окръжна прокуратура Плевен Добринка Матеева, цитирана от "Фокус".

По първоначални данни са откраднати около 200 000 лева. След като взели парите, четиримата нападатели избягали с джипа в посока на плевенския кв. "Дружба". Часове по-късно там униформени открили автомобила опожарен и изоставен.

Изстрели не са били произвеждани и огнестрелното оръжие е било намерено в хода на огледа на самото произшествие. Дали е изтървано, дали е изхвърлено умишлено не мога да ви кажа”, уточни още Матеева.

Окръжната прокуратура е образувала досъдебно производство. Прокуратурата и полицията продължават работата по тежкото престъпление.

В града има засилено полицейско присъствие. Водят се процесуално-следствени действия под ръководството на окръжен прокурор.

Полицията бе отцепила за оглед района между сградите на областната администрация, общината и Съдебната палата.

Органите на реда издирват извършителите на престъплението.