Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев по bTV за това дали ще има плажове за бедни и богати.

Повод за това стана изказване на областния управител на Бургас Константин Гребенаров, че с промяна в Закона за управление на Черноморското крайбрежие плажовете в страната може да бъдат разделени в няколко категории и по този начин ясно да бъдат определени кои ивици ще бъдат от затворен тип, предоставящи услуга “всичко в цената”.

"В случая с комплекс „Русалка” ще се сезира прокуратурата, ако има някакво нарушение. МРРБ има експертна група, която работи по тези въпроси", поясни още министърът, цитиран от БГНЕС.
На плажа Русалка,  който е държавна собственост, неотдавна бяха премахнати незаконни бариери и КПП.

"Целта е да се запазят дюните, защото не е ясно дали те са плаж или не, а проблемите се появяват там, където има неохраняеми плажове или плажове под наем. Няма нищо лошо в това да има неохраняеми плажове", смята още Плевнелиев.

Запитан за построените частни вили в Лозенец, които препречват достъпа на хората до плажа, министърът смята, че никой не може да ограничи достъпа, но никой не е казал, че пътят трябва да минава през частни дворове. Трябва да бъде проверен устройствения план на мястото, категоричен бе Плевнелиев. В момента проверките текат отгоре-надолу и ще бъдат обобщени в края на септември. 

"Ситуацията по Черноморието тази година е по-добра от миналата, съборили сме над 100-на сгради тази година", похвали се министърът.
Направени са над 150 проверки по Черноморието.

Междувременно бе съобщено за масови валутни измами по Черноморието.