Това заяви на брифинг в парламента депутатът от "Воля" Пламен Христов във връзка с искане на главния прокурор Сотир Цацаров, съобщи БТА.

Искането е за снемане на имунитета на народните представители от "Воля" Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов по разследване срещу тримата за изнудване на собственици на аптеки.

Христов определи обвиненията като "абсолютно неоснователни и плод на конкуренцията". Той уточни, че преди време разследване на прокуратурата по същия случай е установило, че няма основание за повдигане на обвинение.

"Сега г-н Цацаров е преценил, че може да започне нови действия срещу нас. Ние сме на разположение да отговаряме и да дадем всички необходимо, за да не възпрепятстваме следствието. Нямаме никакво притеснение", обясни депутатът.

Христов заяви, че не е разговарял с Марешки, за да разбере дали и той ще си даде имунитета по това искане.

Според Христов вероятно лидерът на "Воля" ще се откаже сам от имунитета. Никога не съм имал нужда да заплашвам, заяви Христов. Той уточни, че преди да стане депутат е отговарял за търговията на едро, а Таскова - за търговията на дребно.

"Цялата тази съвкупност от атаки срещу нас много мирише на бензин", коментира още Христов.