Чадърите на плажа - от 36 ст. до 8 лева

stat
14:00  |  11 януари 2017 | Бизнес / Редактор Лилия Чалева / обновено преди 55 минути
Кабинетът побърза с концесиите на юг
Сн.: Bulphoto

Правителството определи концесионерите на шест популярни морски плажа в Бургаска област. Цените на чадърите и шезлонгите започват от 36 стотинки до 8 лева.
Новите концесионери са на морските плажове "Къмпинг "Оазис", община Царево, "Дюни-юг", община Созопол, "Обзор-юг", община Несебър, "Нов плаж "Свети Влас", община Несебър, "Свети Влас-изток", община Несебър, и "Къмпинг Нестинарка", община Царево.

Те са определени след проведени конкурси и ще стопанисват плажовете за срок от 20 години, съобщиха от Министерски съвет.

За концесионер на плаж "Къмпинг "Оазис" е определен "Оазис бийч" ООД. Той ще предлага цена на чадър и на шезлонг от по 6 лв. в платената зона на плажа.
Концесионер на "Дюни-юг" е "ГБС-ТУРС" ЕАД. Цената за ползване на чадър и шезлонг е по 7 лв.

Плажът "Обзор-юг" ще се стопанисва от "Еспи Агро" ООД. Цената за шезлонг и чадър е по 3 лв.

Концесионер на "Нов плаж "Свети Влас" и на "Свети Влас-изток" е "Венид Бийч" ООД. Цената на шезлонг и на чадър и за двата плажа е от по 8 лв.

"Перла турист" ООД е концесионер на плаж "Къмпинг "Нестинарка". Ползването на чадърите и шезлонгите ще се заплаща с по 0,36 лв.

Кабинетът одобри и подписването на допълнително споразумение с концесионера на морски плаж "Аркутино" за извършване на укрепителни дейности на намиращия се в него вълнолом.

Нова методика свали цената на чадърите

Това са първите процедури, които се провеждат след приетите промени в Методиката за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и в минималните критерии за комплексна оценка на офертите за участие в конкурс за определяне на концесионер на морски плаж, съобщиха от Министерство на туризма (МТ) след днешното решение на МС.

Определените концесионери за 6-те плажа са длъжни да предлагат оферираните от тях цени за 1 бр. чадър и 1 бр. шезлонг за целия срок на договора за концесия, като ще бъдат системно контролирани от Министерството на туризма. В случай на нарушения може да се прекрати техния договор.

За останалите две процедури за отдаване на морски плажове на концесия, които са в ход - "Бургас-север" и "Поморие-централен", са подадени жалби пред Комисията за защита на конкуренцията. Въпреки че законът позволява процедурите да бъдат завършени, е взето решение да се изчака до официално становище от страна на КЗП, за да се разсеят каквито и да е съмнения, се посочва в прессъобщението на МТ.

По-рано от БСП заявиха, че правителството в оставка продължава да раздава атрактивни плажове на близки фирми. Това се правело с идеята част от паричния поток да бъде върнат и вкаран под някаква форма в предсрочните парламентарни избори.

Министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова отхвърли обвиненията.  34 договора на плажове, отдадени на концесии, са изтекли и, за да се гарантира нормалното протичане на лято 2017 г., е важно да им се осигури стопанин, оправда се тя.


Последно в Бизнес


28 г. след Голямата екскурзия раздорът е между мюсюлманите

През май 1989 г. започва една от най-големите изселнически кампании в историята, останала известна като Голямата разходка - на българските мюсюлмани към Турция.


Смятате ли, че разсекретяването на стенограмата ще доведе до разкриване на истината за КТБ?

Да Не Не знам
Можем ли да намалим катастрофите по пътищата? Да се избират ли депутатите мажоритарно в 2 тура?