Пред Нова ТВ те разказаха, че униформените влизали в местата им за настаняване, докато те още спели. Казвали, че търсят наркотици. Връчили на къмпингуващите и бележки за заплащане на такса „смет”.

Летовниците твърдят, че не техните каравани са проблема на „Корал”, а някои „незаконни” хотели.

„Не може някой просто да си направи къмпинг върху плажната ивица. Тези хора живеят на гърба на общината и държавата и занимават обществото с личните си терзания”, коментира от своя страна кметът на Царево Георги Лапчев, предаде Нова ТВ.

Той обяви, че полицейски проверки ще бъдат извършени и в район около Варвара. Такива били проведени и на „Арапя” и „Силистар”.

В неделя къмпингуващи на плажа "Корал" протестираха срещу зачестилите проверки. Над 200 туристи също подкрепиха протеста на гражданското сдружение „Да запазим Корал“.

От миналата година плаж „Корал“ е обявен за природосъобразен туризъм.

Според протестиращите единствената цел на проверките е да се премахне дивото къмпингуване и последната останала девствена плажна ивица да се продаде на инвеститори, за да се застрои.

Протестиращите са категорични, че ще продължат с борбата си за запазване на къмпинга и плажа Корал, за да останат любителите на природосъобразния туризъм в България, а не да ходят в чужбина.

Протестът беше и по повод отношението на министъра на туризма Николина Ангелкова. Според протестиращите поведението на министъра по време на проверка на къмпинга спрямо хората в него било недопустимо.

В момента работна група с представители на всички заинтересовани страни работят по създаването на правила за къмпингуването. Очаква се тя да бъде готова с конкретни предложения през септември.