Опозиционният политик Борис Немцов беше застрелян в гръб на Големия Москворецки мост през нощта на 27-и февруари.

Петимата основни обвиняеми по делото за убийство са бивши сътрудници на чеченското вътрешно министерство. Един от тях - Заур Дадаев, е смятан за извършител на покушението.

При претърсване в дома на майката на Дадаев в Ингушетия оперативните работници са открили пистолет "Макаров", пише в. "Известия", цитиран от БНР.

С такова оръжие е бил застрелян Немцов. Разследващите веднага са разпоредили няколко нови експертизи, които засягат на първо място главния обвиняем Дадаев, посочва "Известия" и добавя, че съгласно закона за обявяването на новите експертизи са уведомени адвокатите на всички обвиняеми.

Иззетият пистолет и откритите пет патрона ще бъдат подложени на балистична експертиза. Ще бъдат проведени и други следствени мероприятия - фонографска, съдебно-психологическа, молекулярно-генетична експертиза.

На предварително заседание на съд в Москва след арестите на чеченците, съдията заяви, че Заур Дадаев се е признал за виновен в хода на следствието. После обаче в съда той се отказа от показанията си.