В отворено писмо до медиите изпълнителният директор на "Хиполенд" и съпредседател на Волейболен клуб ЦСКА Мариан Колев подкрепи шефа на "Уолтопия" Ивайло Пенчев в спора му с ръководството на "София тех парк".

Миналата седмица Пенчев го обвини, че го рекетира с глоба за милиони. Според него широко рекламираният „София Тех парк“ е пълен провал и дупка за 100 млн. лв. Той написа гневно отворено писмо, в което обяснява, че докато на неговата фирма се налага глоба за независещо от нея закъснение при строежа на вече функционираща сграда, всичко останало в комплекса не работи и за това е виновен назначеният от държавата мениджмънт.

Според Пенчев това са назначени чиновници, които харчат пари на данъкоплатците и се опитват да спъват бизнеса.

Същите доводи извади и бизнесменът Мариан Колев. Според него ръководството на държавната фирма неправомерно е изгонила волейболният детски клуб на ЦСКА, който тренира в зала собственост на фирмата.

Ето и цялото писмо:

"В подкрепа на публично изразената позиция на Ивайло Пенчев - Собственик на "Уолтопия", относно София Тех Парк Уважаеми г-н Пенчев, Ивайло/въпреки че не се познаваме лично/, Прочетохме твоето отворено писмо - обръщение към "уважаемите господа" - ръководители на София Тех Парк и шефовете им от Министерството на икономиката. Поздравление за смелостта, откровеността и директно, без заобикалки и евфемизми, изразената позиция...Поздравления, че не си затрая, знаейки, че този тип хора са обидчиви и отмъстителни...

Подкрепяме те напълно, защото и ние им сърбаме попарата на ръководителите на София Тех Парк. Читателите са широко запознати със сагата ни за малката спортна зала Армеец, в която тренират детските и младежките отбори на клуба, която към момента е собственост на София Тех Парк. И от която уважаемите ръководители на високотехнологичния комплекс с лека ръка се опитаха да ни изгонят и да оставят над 250 малки спортисти на улицата. С лъжливия мотив, че залата е конструктивно опасна, при положение, че има валидна експертиза от лицензирана строителна компания, че конструкцията е здрава и надеждна.... В продължение на твоите въпроси ние, и като граждани на тоя град, повдигаме и още, например:

Колко струва надлезът над Цариградско шосе, водещ към Тех Парка, който не се ползва от никого?

С чии пари е построен и от кого е одобрено това помпозно и никому ненужно съоръжение? И заради този строеж кой разреши/нареди да се разбие Цариградско шосе има-няма 8 месеца след основния ремонт?

Сигурно това не е всичко....но и това, както и написаното от теб, не е малко...

Мариан Колев.

Вчера стана ясно, че представители на китайския бизнес и на китайското министерство на финансите са изявили интерес към "София тех парк".