Това потвърди самият той, след като списание "Атлантик" първо съобщи, че сайтът "Уикилийкс", който публикува имейли от щаба на демократката Хилари Клинтън, му е изпратила няколко електронни писма с искане да публикува данъчните декларации на баща си, предадоха ДПА и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Тръмп младши публикува снощи в "Туитър" сканирани копия от съобщенията на "Уикилийкс". Освен поканата да предостави "една или две" данъчни декларации на баща си, организацията предлага Тръмп старши да оспори изборните резултати, ако бъде победен от Клинтън.

От "Уикилийкс" освен това искат вече избраният по онова време президент на САЩ да каже на Австралия да назначи основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асандж за посланик във Вашингтон.

След като Тръмп младши публикува кореспонденцията си с "Уикилийкс", в акаунта на организацията @wikileaks се появи потвърждение на нейната достоверност.

В "Туитър" той обяви като маловажен факта, че е отговарял на писмата.

"Ето цялата верига от съобщения с @wikileaks (заедно с моите крещящи три отговора), за които комисиите в Конгреса решиха, че са селективно изтичане. Колко иронично!", написа той.

Неговите адвокати са предоставили разменените съобщения на трите комисии в Конгреса, които разследват за евентуална намеса на Русия в президентските избори в САЩ миналата година. Размяната на тези електронни съобщения е започнала през септември 2016 и е продължила до юли, когато стана известно, че най-възрастният син на президента се е срещал с руска юристка, защото бил проявил интерес към информация, която вреди на конкурентката на баща му Клинтън.

Преди дни самият руски президент Владимир Путин увери лично Доналд Тръмп, че Москва не се е намесвала в изборите на САЩ.