Йоана Николова е на 14 години от София. Нейната най-голяма страст е четенето, въпреки че има и други хобита - театър и фигурно пързаляне. "Хари Потър" и "Игрите на глада" са сред любимите й поредици и те я вдъхновяват да пише. Първият й роман е вече факт. Той се казва "Параноя".

"В книгата се разказва за едно младо момиче, което се чувства изключително сама в нейния град. Започват да се случват странни неща, които едва сега започва да забелязва. Тогава се появява едно момче, което изглежда нормално, но всъщност не е и тя се престрашава да направи нещо, за което само е мечтала - да избяга от града, който я потиска", разказа Йоана в "Часът на Милен Цветков".

На Йоана не й липсва магия в живота, защото според нея чудо може да бъде и да направиш човек щастлив. Въображението е изключително важно и с въображението идва и магията.

Иво Христов е друг млад автор. Той е на 15 години от гр. Радомир. Неговата втора книга се казва "Животът не струва пари". Първата си книга Иво описва като черни мисли, натрупани през месеците, когато се е борил за живота си. "Приятелите умират заедно" е сборник с пет разказа.

В новата книга Иво иска да покаже на хората, че парите не са най-важното, въпреки че всеки е алчен по различен начин, но хората трябва да осъзнаят, че здравето е най-важното нещо.

"Когато бях на 12-13 години ми направиха четири мозъчни операции. В трудните моменти разбрах, че животът наистина не струва пари. Сюжетът на книгата "Животът не струва пари" е хорър и в нея разказвам как парите не помагат на човек в трудни моменти. Разказвам предимно за богати хора, които се стремят да покажат, че не парите ги правят велики.
Разказвам за една ожесточена битка на живот и смърт. И както е в живота - лошите печелят, а добрите остава наказани",
обясни Иво пред БНР.

Младият автор казва, че това е поука, която си е взел от всичко, през което е минал.


Иво страда от мозъчен тумор и се надява, че на прегледа през април в Германия всичко ще е наред и няма да се наложи нова операция.

Представянето на "Животът не струва пари" е на 26 януари от 19:30 ч. в Клуба на пътешественика.