Временният шеф на ”Пирогов” става постоянен

stat
11:52  |  21 април 2017 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
Проф. Асен Балтов бе назначен за директор на ”Пирогов” от Илко Семерджиев Проф. Асен Балтов бе назначен за директор на ”Пирогов” от Илко Семерджиев
Сн.: Павлин Даскалов, Dir.bg Павлин Даскалов

Временно изпълняващият длъжността директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов е спечелил конкурса за нов шеф на болницата, потвърдиха от лечебното заведение.
Проф. Балтов е постигнал най-висок резултат от 5,90 от общо тримата кандидати за директорското място. Самият конкурс бил проведен в сряда - 19-и април.

От Министерство на здравеопазването обаче още не са обявили, че специалистът окончателно застава начело на лечебното заведение, тъй като резултатите от конкурса подлежат на обжалване в 10-дневен срок.

Проф. Асен Балтов, който е ортопед, се е преборил за първото място с лицево-челюстния хирург д-р Константин Димов, който е получил оценка от 4,93. Анестезиологът д-р Христина Костадинова се е класирала на третото място в конкурса.

В средата на февруари здравният министър д-р Илко Семерджиев смени предишния директор на "Пирогов" проф. Стоян Миланов с мотивите, че повереното му лечебно заведение е на първо място по задлъжнялост сред държавните болници в България.

На 28 февруари обаче родители и лекари излязоха на протест пред "Пирогов" в подкрепа на началника на Детската травматология и един от най-добрите детски травматолози д-р Атанас Кацаров, който обяви, че подава оставка заради новия болничен директор.

Дни по-късно председателят на Асоциацията на работещите в спешната помощ д-р Десислава Кателиева съобщи в отворено писмо, че е била уволнена от проф. Асен Балтов. Като причина, тя изтъква "смелостта да казвам истини".
Последно в Общество


България през 4-ия мандат на Путин

Емоционално или прагматично ще се развиват отношенията между България и Русия?