Гимнастичката е скочила от шестия етаж на апартамента, в който живее с баба си. Сигналът за инцидента, който е станал в блок 319 в столичния жк "Надежда", е подаден в 13.40 часа, допълниха от вътрешното ведомство. След извършения първоначален оглед няма следи от насилие.

Цветелина Стоянова веднага е транспортирана в "Пирогов" в много тежко състояние.

По думите на говорителката на лечебното заведение Мария Пойразова гимнастичката е с политравма, като най-тежки са нараняванията й в областта на гърдите и корема.

Животоспасяващата операция на гимнастичката от националния ансамбъл Цветелина Стоянова в „Пирогов” продължи повече от два часа.

В момента 21-годишната световна шампионка от Измир 2014 е в реанимация, с опасност за живота. Далакът й е изваден. Според медиците, следващите 24 часа ще бъдат критични.

Когато е била докарана от екипа на Спешна помощ в "Пирогов", Стоянова е била контактна и адекватна, допълни Пойразова.

Контузена или изгонена?

Тази сутрин ансамбълът по художествена гимнастика замина за Европейското първенство в Израел, но 21-годишната Цветелина остана в България. Старши треньорът на тима Ина Ананиева обясни, че гимнастичката не е включена в състава заради здравословни проблеми, които са се задълбочили.

Според неофициална информация  на БНТ Цвети Стоянова е отключила "страхова невроза".

Семейният приятел и съсед на семейството Петър Петров обясни, че снощи гимнастичката е била разстроена, защото е разбрала, че е изключена от отбора. Синът на Петров пръв се е притекъл на помощ на момичето.

"Илиана Раева я попитайте защо е отстранена Цвети от отбора и колко хора като делегация заминаха, които въобще нямат представа от художествена гимнастика. Там е разковничето. Снощи беше травмирана, защото е разбрала, че е отстранена от отбора. Това я е довело дотук. В това семейство е трагедия - и майка й загина, сега стана и това с Цвети. Смятам, че Федерацията по художествена гимнастика е виновна за състоянието на Цвети. Не можеше ли да отиде тя там, не е ли заслужила да е на състезанието? Толкова допринесе за България. Ето резултатът - в "Пирогов", бере душа", заяви Петров.

Стоянова изкълчи глезен броени дни преди домакинството на България на турнира за Световната купа в края на май. Въпреки травмата, тогава тя участва, а възпитаничките на Ина Ананиева се представиха фантастично пред родна публика. Българките завоюваха два златни медала в шампионата на отделните уреди – на пет ленти и на два чифта бухалки и три обръча.

"Това е лична трагедия, трагедия за нас, както и за цялото ни общество. Цвети не се е чувствала добре, отказала да замине на Европейското първенство. Отборът тежко е приел решението й", заяви легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева пред bTV.

Цветелина Стоянова е родена на 13 септември 1994 г. в София. Тя е сред основните гимнастички на ансамбъла ни. Световна шампионка в многобоя от Измир 2014, световна вицешампионка на три топки и две ленти пак от първенството в турския град, сребърна медалистка на планетата в многобоя от Щутгарт 2015 и бронзова на три чифта бухалки и две въжета.

Цвети е от спортно семейство. Баща й е известният боксов специалист Йордан Стоянов-Старото. Брат й Найден Стоянов е бивш национален състезател по бокс.