21-годишната Цвети Стоянова направи опит за самоубийство на 14 юни, часове след като ансамбълът замина за Европейското първенство в Израел. Световната шампионка от Измир 2014 скочи от шестия етаж на блока, в който живее баба й. Тя вече претърпя животоспасяваща операция и все още се бори за живота си в "Пирогов".

"Операцията на гръбнака на Цвети вчера е минала успешно. Тя е продължила повече от 4 часа. В болницата са били близките на гимнастичката, както и президентът на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева. Професор Габровски (началникът на клиниката по неврохирургия - бел.ред) е запознал Илиана Раева и близките на Цвети със състоянието й, което е стабилно", съобщиха на официалната си страница във Фейсбук от Българската федерация по художествена гимнастика.

Снощи бабата на гимнастичката, на която тя е кръстена, проговори след инцидента с внучката си пред Нова телевизия. Възрастната жена сподели, че иска да говори, за да спрат лъжите, публикувани за внучката й.

По думите на баба Цветана, Цвети сама се е отказала да участва в Европейското първенство в Израел, а причината е страх от грешка и провал на отбора.

Мечтата ѝ беше мечтата на мама да сбъдне! „Бабо, продължавам, само и само мечтата на мама да сбъдна”. Трябваше докрай, трябваше на Олимпиада да отиде. То това им е мечтата на децата, аз затова сега казвам - да не се разстройват другите момичета”, заявява баба Цветана.

Тя бе категорична, че не обвинява за случилото се нито съотборничките на внучката си, нито треньорският щаб.

„Да не страда ансамбълът заради нея. Това е. Единствено това е. Те са като едно семейство, какво ще обвинявам треньор или Илиана да я обвиня”, заяви жената.