Но протестът им бе и срещу корупцията в държавата.

По време на днешната акция те изписаха на плажа до Морското казино призива „Спаси Пирин“, предаде БНР. 

Въпреки че традиционните седмични протести в защита на Пирин в Бургас са в четвъртък, природозащитниците са събраха днес да покажат по различен начин, че макар и на брега на морето,  всички сме съпричастни и ни е грижа за случващото се с природата на България, каза Кремена Ватева от инициаторите:“Спаси Пирин“ !

Зад този призив вече всички знаем стои опазването на природата ни като цяло. Призивът ни е да бъдат спрени корупционните практики на властта. Парламентът отхвърли ветото на президента, но ще бъде атакувано решението им, защото е противоконституционно.

Нови законови текстове позволяват строителство в бивши ниви – практика, довела до „бетонирането” на голяма част от Черноморието, смятат протестиращите.

Държавният глава върна в парламента на 2 февруари законови поправки (в Закона за посевния и посадъчния материал), позволяващи на собствениците на земеделски земи със сменено предназначение, които не са започнали строителство в удължения през 2012 г. година законен шестгодишен срок, да поискат препотвърждаването на този статут.
Президентът изрази несъгласие с промяната на предназначението на земеделските земи. Според него приетите правила не изпълняват конституционното задължение на държавата за особена закрила на земята.

Акцията в Бургас показва, „че има активно гражданско общество и в Бургас, коментира Радостина Ценова от фондация “Биоразнообразие“.

С промените, които се готвят и в Закона за горите и в Закона за опазване на земеделските земи предстоят и други горещи точки в цялата държава. В България навсякъде има граждани, които ги е грижа и ще продължат да отстояват идеите си, каза тя. Следващият протест в морския град е планиран отново в четвъртък.