Тази политическа активност ще продължава до изборите. Ние се съобръзяване с желанието на местните общности. Както направихме в Трън, Генерал Тошево и на други места, отбеляза министърът на околнота среда и водите Нено Димов по bTV. 

В Пирин има прираст на дървета през последните години, заяви Нено Димов, като уточни че в Пирин през последните години не е имала никаква друга сеч, освен санитарна.

Протестите според него са политически. Димов уточни, че се търси начин да осъществява контрол и ако се налага - да се глобява концесионерът, ако не спазва параметрите на концесията си.

Наблюдаваме язовирите, няма очакване за някакъв проблем. Очаква се преливане на река Тунджа при Ямбол, Самите кметове ще преценяват дали могат да се грижат за язоворите, ако не могат, те ще минават под грижата на държавата, заяви още екоминистърът. 

Димов отбеляза, че се работи стратегически за това 90% от отпадъците да се използват повторно и да се превръщат в суровини. Това, по думите му, ще даде огромен тласък на икономиката.