Текстът на посланието се генерира автоматично в сайта на Световния фонд за дивата природа (WWF). В него е отправен призив към Борисов да вземе мерки - да спаси вековните гори и да опази околната среда.

46-годишният Джаред Лето, който през 2014 година получи "Оскар" за поддържа роля за участието си във филма "Клубът на купувачите от Далас" и е вокал на групата 30 Seconds To Mars, публикува линк в своя акаунт в Туитър.

"Присъединете се към мен и WWF, за да спасим вековните гори на Пирин от разширяването на ски зоната. Споделете и разпространете", написа Лето в социалната мрежа, където има близо 5 млн. последователи, а специално това послание е харесано от над 2,5 хиляди потребители и споделено повече от 1000 пъти.


Реакцията на известния актьор и музикант идва в разгара на скандала да се разшири ли ски зоната в Банско, където да се построи втори лифт. Засега правителството отложи разглеждането на тази точка, но това предизвика гнева на вносителя - вицепремиера Валери Симеонов, който дори изригна остро срещу премиера, обвинявайки го, че го е саботирал и изиграл.

Бойко Борисов отвърна, че когато има план за управление на парк "Пирин", сам ще внесе такава точка за разглеждане от Министерски съвет.


Каролев: Борисов не желае развитие на планинския туризъм



Тома Белев: Борисов ми пратил SMS? Обсесии на един олигарх