Люцканов загина на 24 август, когато пилотираният от него двуместен самолет Sting 2000 се разби на летището в Приморско. В пламъците изгоря и 24-годишен мъж от София.

Синът на пилота пък издъхна на място, след като вчера сутринта се качи в колата на 18-годишния си приятел Радослав, а автомобилът се заби с над 150 км/ч в електрически стълб.

Загиналите са ученици в ХII клас  в плевенско училище и трябвало да бъдат абитуриенти. Радослав бил зад волана. Той взел книжка през април т.г., а колата - "Фиат Мареа" била на баща му. Иззетият запис от близките камери проследява до най-малките подробности как е станало произшествието. Водачът е карал с два пъти по-висока скорост от разрешената в участъка. По неизяснени причини той не натиснал спирачка, автомобилът се е завъртял, странично се е ударил в електрическия стълб, който се е пречупил.

Според очевидци 18-годишният Радослав се опитал да изпревари друг автомобил секунди преди удара, съобщава плевенският вестник "Посредник". Мястото на пътя, където е станала катастрофата, е леко пропаднало. Опитни шофьори споделят, че когато се движат и с разрешените в района 70 км/ч пътят "подмята" автомобилите и те стават неустойчиви за управление, допълва изданието.