Причината за инцидента, който е станал вчера по обяд, са изкъртени пейки в градинката на "Кристал", чиито болтове са останали да стърчат, предаде БНТ.

Пенсионерката Цанка Вълчева се разхождала спокойно, но не видяла стърчащите болтове, спънала се в един от тях и паднала по лице върху друг.

"Изведнъж се намирам на земята надолу с главата. Счупих си носа, устата ми е разбита, колко кръв изтече. Добре, че имаше млади момичета и младежи - 3-4, те едва ме изправиха", разказа пострадалата жена.

Младежите, които вечер се събират в емблематичната градинка в центъра на София, къртят пейките, като те стават изключително нестабилни. Освен това болтовете им остават да стърчат от земята и са голяма опасност за малките деца и възрастните хора.

"Всичко трябва да се почисти, да се оправи, да се махнат тези шипове, да се боядисат пейките, всичко от - до, а и вечер тук е пълно с наркомани и алкохолици и какви ли не. Задължително трябва да се затегне контролът. Ние живеем тук от 40 години. Преди 10 години я ремонтираха тая градинка, оттогава никой не е пипал нищо", гневен бе синът на пострадалата пенсионерка - Иван Вълчев.

От дирекция "Зелени системи" към Столичната община заявиха, че редовно извършват проверки на състоянието на пейките. След сигнала за инцидента общинските власти се ангажираха да отстранят повредите.

"Утре (днес- бел.ред) е възложено на фирмата, която поддържа парка да възстанови пейките на местата, на които те трябва да бъдат, като разбира се тези болтове ще бъдат обезопасени", заяви шефът на "Зелени системи" Димитър Дачев.

От Столичната община призовават при забелязани нередности и опасни повреди гражданите да сигнализират Столичния инспекторат.