Мярката е наложена върху 100% от капитала на фирмата, които се притежават от "Елит петрол", също част от групата "Петрол". Запорът е по искане на синдиците на Корпоративна търговска банка и е в резултат на заведено от тях дело през 2015 г.

Определението е на Софийския градски съд от вчера - 19 май, откъдето потвърдиха, че са запорирани акции на стойност близо 46 млн. лв., съобщава и в. "Дневник".

Фалиралата кредитна институция е предявила искове в размер на 53 млн. щатски долара към три фирми - "Елит петрол", "Нафтекс петрол" и "Арвен" АД, пише "Преса".

В капитала на "Елит петрол-Ловеч" са апортирани 150 бензиностанции, сред които оборотни обекти в София (5), Пловдив, Варна, Русе, Слънчев бряг. Апортът беше извършен в началото на т.г., като тогава пунктовете за горива бяха оценени на 45,7 млн. лв.

В "Елит петрол-Ловеч" са отделени малко под половината бензиностанции на веригата, които към края на 2014 г. са 339. "Петрол" има най-развитата мрежа в страната, но по продажби изостава от "Лукойл" и "ОМВ".

Срещу "Елит петрол-Ловеч" вече има предприети мерки и от друг кредитор - "Кристъл асет мениджмънт".