Момичето, което бе първа година в Югозападния университет и учеше за медицинска сестра, бе пометено от 20-тонен МАН, натоварен с пясък, докато към 9 часа вчера отивала на лекции. 
Шофьорът на камиона - 53-годишният Илия Шопов, бе задържан, но след това бе откаран в болница, тъй като изпаднал в шок. Тестът с дрегер и кръвната проба са показали, че мъжът, който работел във фирма в Симитли, не е употребил алкохол. 

Тази сутрин сред недоволните жители бе кмета на Благоевград Атанас Камбитов и шефът на КАТ Данаил Стоицов, съобщи bTV. Те обясниха, че най-важното нещо, за да не се стига до такива трагедии, е да се спазват правилата и от пешеходците, и от шофьорите.

По думите на Стоицов, причината за инцидента все още се изяснява. Според шефа на КАТ в Благоевград, най-важното е, че това кръстовище е обезопасено и сигнализирано с необходимата сигнализация, а правилата за движение трябва да се спазват.

"От 47 пътни инцидента на ден в Благоевград, 20 са на пешеходна пътека, което е повече от показателно за дисциплината на пътя", каза пък кметът Камбитов. Той допълни, че като родител приема случилото се лично и изказа своите съболезнования към семейството и близките на загиналата Фатиме.

"Аз съм ядосан и гневен и в такива случаи каквото и да кажа, е недостатъчно. Ние трябва да започнем първо от себе си всеки от нас като пешеходец и като водач да си направи равносметка по колко пъти на ден се правят нарушения и по колко пъти на ден стават инциденти", каза още Атанас Камбитов.

Кметът обяви, че на извънредна среща на Комисията по транспорта към Общината, което се е провела вчера вечерта са били обсъдени различни варианти за обезопасяване на кръстовището на ул. "Славянска", където стана инцидентът. На проведената среща е станало е ясно, че вариант с кръгово кръстовище и с изкуствени неравности на пътя на практика не може да се реализира. Затова ще се обмислят други варианти.

Участниците в протеста пък решиха да тръгнат на шествие по цялата ул."Славянска" до центъра на града, където блокираха входа на общината. Студентите бяха категорични, че ще продължат с протестите, докато не бъдат взети необходимите мерки. Според младите хора, органите на реда от години си затварят очите за проблемите.