Убийството на 25-годишния Робърт Величков бе извършено в ранните часове на 15 ноември пред денонощен магазин в областния град. Младият мъж бе прострелян с пет куршума, единият от които контролен, и почина на място.

Криминалистите установиха, че извършителят е 31-годишният Цветан Иванов, който е от Плевен, но е пребивавал в Перник без адресна регистрация. След разстрела, убиецът се укри и бе обявен за общодържавно издирване. 

За Иванов се знае, че е правил опит за самоубийството, бил е агресивен и е злоупотребявал с алкохол. В нощта на убийството, младият мъж загубил пари в казино, а след това разменил обидни реплики с Роберт Величков. Ядосан, Цветан Иванов отишъл до дома си, взел незаконен пистолет, върнал се и убил по-младия мъж. 

Вчера убиецът е задържан и е привлечен като обвиняем за умишлено убийство. С прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена до 72 часа. 

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че Цветан Иванов е заловен на летището. Той се връщал от Италия. Според прокуратурата той избягал веднага след убийството с автобус и отишъл при баба си в Италия.

Работата по случая продължава.