Сигналът за намереното трупче в междублоково пространство в пернишкия квартал "Тева" бе подаден от случайни минувачи на тел. 112  на 13 август т.г. около 20 часа. Веднага на място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Бебето бе голо. До него бе открит кървав нож, както и плацентата. 

При разследването бе установено, че 20-годишната Симона Иванова е родила в тоалетната на апартамента, в който живее с майка си - 45-годишната Ваня Тодорова. След раждането, майката на родилката взела новороденото момченце, сложила го в кутия и го изхвърлила през терасата на седмия етаж. Аутопсията показва, че бебето е било живо, когато е получило множество фрактури и травми от падането и е починало на място.

Двете жени бяха задържани и обвинени в умишленото умъртвяване на новородено дете. Съдът им наложи най-тежките мерки за неотклонение "задържане под стража".

На 17 ноември окръжните магистрати в Перник са гледали исканията на двете обвиняеми за изменение на мерките и са постановили промяната им в най-леките възможни - подписка. 

Окръжната прокуратура в областния град обаче протестира решението пред Софийския апелативен съд. 

Днес столичните магистрати са отменили акта на Окръжния съд в Перник и са определили мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за Ваня Тодорова и „Домашен арест“ за дъщеря й Симона Иванова.