Разкриха случая с „изоставеното бебе“ в Перник

stat
21:30  |  7 декември 2017 | Общество / Редактор Мануел Насименто /  
Момиченцето е в добро общо състояние Момиченцето е в добро общо състояние
Сн.: freeimages.com

Около 12.00 ч. в четвъртък в ОД на МВР-Перник бил подаден сигнал, че в пернишко училище се намира изоставено бебе. Впоследствие полицията е изяснила случая.
Уведомен бил и Центърът за спешна и неотложна медицинска помощ, откъдето детето било поето и настанено за преглед в болница.

За по-малко от три часа пернишки криминалисти изясниха сигнала за изоставено бебе, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов, цитиран от Дарик.

В хода на предприетите действия криминалистите изяснили, че преди няколко дни бащата на 8-месечно момиченце го оставил на грижите на бившата си съпруга.

Жената работела в пернишко училище и днес имала часове. Нямала на кого да остави пеленачето, затова го взела със себе си в училище и го оставила на друга нейна колежка, докато проведе часовете си.

Тази информация стигнала до директора на училището от трета преподавателка и така били уведомени органите на реда.

Установени са родителите на момиченцето и те се издирват. То е в добро общо състояние, полагат се необходимите медицински грижи за него. Уведомени са Отделът за закрила на детето в Перник и прокуратурата.

Работата по случая продължава, уточнява Областната дирекция на МВР-Перник.

Последно в Общество


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.